Orbán Viktor miniszterelnöki biztossá nevezte ki Kásler Miklós volt minisztert

Orbán Viktor miniszterelnöki biztossá nevezte ki Kásler Miklós volt minisztert

Kásler Miklós (Forrás: Kásler Miklós/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ugyan a tavasszal felállított új kormányában miniszterré már nem nevezte ki, most miniszterelnöki biztosi pozíciót kapott Kásler Miklós Orbán Viktortól – derült ki a Hivatalos Értesítő csütörtök esti számából. A hivatalos megfogalmazás szerint  „Magyarország nyugállományú emberi erőforrások miniszterét, a Magyar Tudományos Akadémia doktorát – Dr. Kásler Miklós orvosprofesszor urat a licenc képzés továbbfejlesztéséért, valamint az egészségügyi szakmai továbbképzés rendszerével kapcsolatos kormányzati feladatokban való közreműködésért felelős miniszterelnöki biztossá” nevezi ki a kormányfő.

Kásler feladatai az alábbiak lesznek:

• áttekinti a szakorvosok, szakfogorvosok, szakgyógyszerészek és szakpszichológusok licenc képzési rendszerét, és javaslatot tesz az egészségügyért felelős miniszter részére a képzési rendszernek a licenc vizsga szélesebb körű alkalmazását lehetővé tevő továbbfejlesztésére;

• közreműködik az orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek és az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítéssel rendelkező személyek szakmai továbbképzési rendszerét érintő szakmai koncepciók kidolgozásában.

Kásler biztosi tevékenységét a miniszterelnök az egészségügyért felelős miniszter, Pintér Sándor útján irányítja, munkáját pedig a Belügyminisztérium szervezetén belül háromfős titkárság segíti. Hogy ezért mennyi pénz jár a volt miniszternek, azt Orbán Viktor miniszterelnök határozhatja meg a vonatkozó jogszabály szerint.