Orbán Viktor pénteken a barabási határállomáson tartott szemlét

Orbán Viktor pénteken a barabási határállomáson tartott szemlét

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (k) ellenőrzést tart a barabási magyar-ukrán határállomáson 2022. március 18-án. A kormányfő mögött Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (j) és Tilki Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b). (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A barabási magyar-ukrán határállomáson tartott ellenőrzést Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A kormányfő valamint Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő meghallgatta a határrendészek jelentését a biztonsági helyzetről, az ukrajnai menekültek számáról és fogadásuk körülményeiről.

Orbán Viktor a Katolikus Karitász és az Ökumenikus Segélyszervezet barabási segítőpontján is tájékozódott a menekülők ellátásáról – mondta a sajtófőnök.

A kormányfő Facebook-oldalán is megjelentek képek erről, megjegyzésként annyit fűzve hozzá, hogy „a menekülteket ellátjuk, az országot megvédjük”.

Csütörtökön Pintér Sándor belügyminiszterrel Nyíregyházán tartott ellenőrzést abban a rendészeti központban, ahol a katasztrófavédelem és más állami szervek a nap 24 órájában koordinálják a menekültekkel kapcsolatos feladatokat. 

Orbán Viktor szerdán jelentette be, három napon át a keleti határ mellől fogja koordinálni a menekülteknek való segítségnyújtást, csütörtök reggel pedig azt mondta,  jövő héten újabb nagy menekülthullám érkezhet.