Orbán Viktor nem áll színpadra ma este

Orbán Viktor nem áll színpadra ma este

Magyar Péter érkezik az eredményváróra (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyűlik a nép a pártok eredményváróján – egyelőre főként az újságírók: lapunk tudósítói is megérkeztek a helyszínekre, és már Magyar Péter is hajóra szállt.

A Fidesz-KDNP a Bálnában tartja az eredményváróját, az eseményen a Magyar Hang munkatársa is részt vehet. A helyszínen az urnazárás előtt nem volt nagy mozgás. A sajtó számára az épület déli végét jelölték ki – várhatóan itt lesznek sajtótájékoztatók, valamint itt találhatók tévécsatornák állásai is. A sajtó munkatársai számára kijelölt terület szigorúan el van zárva a Bálna azon épületrészeitől, ahol a Fidesz meghívott vendégei és politikusai tartózkodnak az est folyamán. A Bálna előtti téren már felkészültek a párt szimpatizánsainak fogadására, ám – ahogy az a korábbi választások alkalmával volt – most nem várható, hogy Orbán Viktor itt mond beszédet. Legalábbis színpad nincs, csak egy nagy méretű kivetítő. A Telexnek a párt egyik sajtósa is megerősítette ezt. A miniszterelnök várhatóan este tizenegy után egy külön teremben fog reagálni az eredményekre.

A Tisza Párt az A38 mellett horgonyzó Roude Leiw nevű hajón tartja eredményváróját. Az eseményre már megérkezett Magyar Péter.

A Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd - Zöldek közös európai parlamenti listás eredményváró rendezvényén. Egyébként tényleg a négy csillag superior minősítésű Radisson Blu Béke Hotelben van berendezve a baloldal eredményvárója, és ebből mindjárt kettő is: az újságírók egy földszinti konferenciateremben, mindenki más az emeleten várja a híreket.

Hamisíthatatlan kocsmahangulattal várta az urnazárást a Magyar Kétfarkú Kutyapárt egy Király utcai szórakozóhelyen. Kovács Gergely, a párt társelnöke, a párt I. kerületi polgármesterjelöltje és Terdik Roland VII. kerületi jelölt már a helyszínen vannak, Nagy Dávid újpesti kerületvezető-jelöltet is várják. Úgy értesültünk, Kovács Gergely fog majd szólni a jelenlévőkhöz, amint érdeminek mondható eredmények jönnek az önkormányzati választásról. 

Gyülekeznek az újságírók a Momentum budapesti központi eredményváróján is, Újpesten. Az érkezőket Varsányi Áron, a Momentum szóvivője fogadja. A párt vezető politikusai egyelőre nem láthatóak, de este hét óra után Donáth Anna, a Momentum elnöke és a párt európai parlamenti listavezetője a sajtó képviselői elé áll majd.

Akik a jelenlegi főpolgármester, Karácsony Gergely újraválasztásáért szurkolnak, azokat a Városháza pop-up parkjába várják a szervezők. Ami a sajtó munkatársait illeti, ők pedig a parknál lévő Merlin Színházban várhatják a fővárosi eredményeket. Vitézy Dávid az Andrássy út 66. alatti irodaházban várja az eredményeket. Politikust egyelőre nem látott tudósítónk a romkocsma jelleggel berendezett, tágas teremben, újságírót és operatőrt annál többet.