Orbán Viktor: Itt a sport szeretete és a sporthősök tisztelete felülír szinte mindent

Orbán Viktor: Itt a sport szeretete és a sporthősök tisztelete felülír szinte mindent

Orbán Viktor miniszterelnök (k), Gyulay Zsolt olimpiai- és világbajnok kajakozó, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke (b), Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, (b2), Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó (j2) és Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó (j) (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Örök szövetség áll fent a magyarság és a sport között. Akik itt voltak az elmúlt napokban Budapesten, láthatták, hogy Magyarország ősi és modern, nemzeti és nyitott, láthatták, hogy milyenek igazából a magyarok: szenvedélyesek és tisztelettudóak, itt a sport szeretete és a sporthősök tisztelete felülír szinte mindent – erről beszélt Orbán Viktor szombaton a Magyar Zene Házában az atlétikai világbajnokság tiszteletére rendezett műsoron és fogadáson.

Havasi Bertalan a kormányfő sajtófőnökének tájékoztatása szerint a miniszterelnök szerint nem csoda, hogy ennyi kiváló sportrendezvényt láttunk már vendégül. Csak az elmúlt pár évben voltak itt már vizes vb-k, vízilabda és úszó eb-k, volt vívó és judo-világbajnokság, kézilabda-eb, Giro d'Italia, Európa-liga döntő, s reméljük, hogy hamarosan Bajnokok Ligája döntő is. – Budapest a sportszerető világ találkozási központja lett – fogalmazott. A kormányfő szavai szerint ha ezt a szép hosszú listát összerakjuk, úgy tűnhet, hogy ha nem is egyszerre, de „több darabban” már mi is rendeztünk olimpiát. Magyarország nyolcadik a nyári olimpiák összesített éremtáblázatán, mögöttünk nagyobb és népesebb nemzetek sorakoznak a rangsorban. Mindezt úgy, hogy az első tíz helyezett ország közül mi vagyunk az egyetlenek, akik még nem rendezhettek olimpiai játékokat. – Ez aligha maradhat így az idők végezetéig – vélekedett.

A miniszterelnök a béke fontosságáról is beszélt, kiemelve: a magyarok ezt a világbajnokságot a békének ajánlották fel. Egyúttal megköszönte a vb szervezőinek és rendezőinek embert próbáló munkáját.

(MTI)

Címkék: Orbán Viktor