Orbán Viktor reméli, hogy jövő héten megkaphatja a kínai vakcinát

Orbán Viktor reméli, hogy jövő héten megkaphatja a kínai vakcinát

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Fontos nap ez a mai, mert ma kezdünk oltania a kínai vakcinával, nekem is reményt ad ez, hogy talán valamikor a jövő héten a védekezés irányítói is sorra kerülnek” – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdai Facebook-videójában, miután járványügyi szakemberekkel konzultált vakcinákról és az idősotthonokban lakók helyzetéről.

Könnyítésre egyelőre nem lehet számítani, tette hozzá, de az idősotthonokban, ahol 80 százalékban már mindenkit beoltottak, szeretnének valami megoldást találni arra, hogy látogathassák a lakókat.

A miniszterelnök korábban a Kossuth rádióban beszélt arról, hogy ő a kínai vakcinát várja, abban bízik a legjobban, azzal oltatná be magát.

Kedden kezdett háromnapos konzultációsorozatot Orbán Viktor miniszterelnök, elsőként az Egészségügyi Tudományos Tanács elnökségével tárgyalt. A kormányfő az ülés után, szintén a Facebookon közzétett videóban arról beszélt, hogy a szakemberek figyelmeztették: a járvány harmadik hullámának felfutó szakaszában vagyunk, óvatosnak kell lennünk, mindent meg kell tennünk, hogy vakcinából minél több érkezzen Magyarországra, és minél többen beoltassák magukat.

– Arra a kérdésre, hogy kell-e, lehet-e már nyitni, a korlátozásokat el lehet-e mozdítani, inkább óvatos, elutasító választ adtak – tette hozzá a miniszterelnök. A szakemberek szerint ennek akkor jön el az ideje, ha magasabb lesz a beoltottak száma.