Orbán Viktor: Szigorú határvédelmi intézkedéseket rendeltünk el

Orbán Viktor: Szigorú határvédelmi intézkedéseket rendeltünk el

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a határvédelmi munkacsoport ülésén a Belügyminisztériumban 2020. augusztus 29-én. A kormányfő mellett Pintér Sándor belügyminiszter (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szigorú határvédelmi intézkedések technikai részleteit tekintette át az operatív törzs határellenőrzési akciócsoportja szombat reggeli ülésén – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az akciócsoport ülése utáni Facebook-videójában.

A kormányfő kijelentette: „Az ajtónkon kopogtató” második hullám megfékezése érdekében komoly intézkedéseket kell hoznunk, elsősorban a vírus behurcolását kell csökkenteni. „Ezek technikai részleteit tekintette át a határellenőrzési akciócsoport” – mondta Orbán Viktor, kiemelve: képesek vagyunk arra, hogy ha összefogunk, mint tettük azt a járvány első hullámakor, akkor a járvány második hullámát is meg tudjuk fékezni. „Most még időben vagyunk” – fogalmazott a kormányfő.

Security Check Required

null

Közben a járványügyi helyzetről tájékoztató kormányzati portál friss napi statisztikái szerint 158 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon az elmúlt 24 órában.