Orbán Viktor virággal köszöntötte Lukréciát

Orbán Viktor virággal köszöntötte Lukréciát

Orbán Viktor miniszterelnök az állatok világnapján fekete macskát simogat (Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Állatok világnapja. Vigyázzunk rájuk! – ezzel a bejegyzéssel jelentkezett kedden valamivel fél tíz után Facebook-oldalán a miniszterelnök.

A képen Orbán Viktor egy kerti függőszékben pihenő fekete macskát simogat, másik kezében néhány szál tulipán. Talán a virágokkal szeretett volna kedveskedni a cicának, nem tudni.

A poszt alatt igencsak vegyesek a hozzászólások. Van, aki a marketingeseket dicséri, mert „állatokkal, gyerekekkel fotózkodni remek fogás, hisz nagyon szimpátiakeltő.”

A miniszterelnök és a cica dicsérete mellett a legtöbben az állatvédelem fontosságára, illetve a hiányos szabályozásra hívják fel a figyelmet. Sokan minden állatkínzóra letöltendő börtönbüntetést követelnek. Legalább ennyien kérnek segítséget az energiaválság miatt komoly gondokkal küszködő állatmenhelyeknek.

Akadnak erőteljesebb kritikák is: „Milyen kár, hogy az állatvédelem mai napig nagy nulla Magyarországon és ezt neked köszönhetjük miniszterelnök úr, tekintve, hogy a saját zsebed kitömése mai napig fontosabb.”

Vagy: „Na akkor hajrá! Ne csak a szátok járjon! Segítsétek a menhelyeket, szigorítsátok az állatvédelmi törvényeket!!!”