Orbánt lenyelik, de nem szeretik – Interjú Tamás Gáspár Miklóssal

Orbánt lenyelik, de nem szeretik – Interjú Tamás Gáspár Miklóssal

Tamás Gáspár Miklós (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ez egy kaméleonrendszer, amely alkalmazkodik a társadalom változásaihoz, amely nem támaszt semmilyen morális követelést az állampolgárokkal szemben: nem kell jónak lenni, nem kell önzetlennek lenni. Ha behúzod füled, farkad, akkor meglehetsz. Ha van pénzed – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Tamás Gáspár Miklós.

(...)

A filozófus beszélt arról is, hogy szerinte Orbán Viktort nem szeretik, mert mindenki tudja, hogy nem rendes ember. Kicsit több stadiont épített annál, mintsem hogy beszámíthatónak tarthassák őt az emberek.

(...)

Tamás Gáspár Miklós az interjúban azt is mondta, hogy mindenkinek a morális meggyőződése szerint kell ellenállást tanúsítania, ha tud. Ez a kötelezettség nem változik attól, hogy mik az esélyek, mert esélyek pillanatnyilag nincsenek. – Előfordulhat, hogy a nép egyszer csak megelégeli a dolgot, és dühkitörésében lerombolja ezt az egészet. Ez megtörténhet – fűzte hozzá.

Mi történt 1989 után? Miért nincs hatása ma egy ellenzéki felszólalásnak? Kitart-e amellett, hogy ezt a rendszert békés eszközökkel már nem lehet leváltani? Miért nem szólaltak meg az egyházak a menekültkérdésben? Gyökeret vert itthon egy polgári berendezkedés? Teremtenek egyensúlyt itthon például a független bíróságok? A Kaleta-ügynek mire mutatott rá? Szeretik-e az emberek Orbán Viktort? Kell-e reménykedni külső segítségben?
A válaszokat és a teljes interjút megtalálják a Magyar Hang július 24-én megjelent 2020/30. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/30. számban? Itt megnézheti!

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Engem már nem lehet betiltani – Magyar Hang-ajánló

Engem már nem lehet betiltani – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bródy Jánossal, Orosz Annával, Tóth Gabival, Kemenesi Gáborral és Szakonyi Károllyal. Uradalom állami pénzből a Nyírségben. A Burkáéktól visszakövetelt pénz nyomában. Keresse a friss Magyar Hangot,  Bűvös Szakács-melléklettel!

Hirdetés

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Árnyék podcast: Mék Hungary grét agén