Korrupciógyanú miatt őrizetbe vették az Országos Roma Önkormányzat elnökét

Korrupciógyanú miatt őrizetbe vették az Országos Roma Önkormányzat elnökét

Agócs János, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke beszédet 2020. augusztus 2-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Korrupciós bűncselekmény gyanúja miatt őrizetbe vették az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökét – tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-t.

A nyomozó ügyészség további bizonyítékok beszerzése és az elkövető elfogása érdekében összehangolt eljárási cselekményeket hajt végre, amelyek jelenleg is folyamatban vannak – írták. Jelezték, hogy az ügyről várhatóan csütörtökön adnak részletesebb tájékoztatást.
Az ügyészség nem nevesítette, de az ORÖ elnöke Agócs János.

Agócsot 2019 végén választották a szervezet elnökévé. 

Elődjének, az ORÖ éléről 2019-ben távozni kényszerülő Balogh Jánosnak is meggyűlt a baja a törvénnyel. 2018-ban fiktív kampányrendezvényeket akart lepapíroztatni egy ibrányi vállalkozóval. De ahogy Balogh János egy, a még korábbi Magyar Nemzet birtokába került hangfelvételen fogalmazott, ezek a gyűlések nem valósultak volna meg „csak papíron”. Ő viszont az Országos Roma Önkormányzat számlájáról utalt volna a vállalkozónak, aki a remélt visszaosztást követően megtarthatott volna hatszázezer forintot. Az „üzlet” végül nem köttetett meg, de a hangfelvételen az is szerepelt, hogy Balogh az előző országgyűlési választásokon egyéniben a fideszes Vinnai Győzőt támogatja, később pedig megjegyezte azt is, kell neki a pénz, hogy „agitálni” tudja az embereket. Balogh a tárgyaláson „élete szégyenének” nevezte az ügyet, amiért végül egy év börtönbüntetést kapott két évre felfüggesztve.

Címkék: ORÖ, ügyészség