Oroszlányi gyárban dolgozott a 37 évesen koronavírusban elhunyt férfi

Oroszlányi gyárban dolgozott a 37 évesen koronavírusban elhunyt férfi

Védőfelszerelést viselő ápoló a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2020. április 22-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy oroszlányi gyárban dolgozott az a 37 éves férfi, aki ismert alapbetegség nélkül belehalt a koronavírus-fertőzésbe – közölte az oroszlányi önkormányzat.

A gyárral közvetlen kapcsolatban álló cégek így ismét szigorú óvintézkedéseket rendeltek el, kötelezővé tették a maszkok viselését, akiknek pedig a munkavégzése nem tartozik szorosan a termeléshez, számukra engedélyezik az otthoni munkavégzést.

Igyekeznek továbbá megszervezni a dolgozók és a partnerek személyi állományának koronavírus-tesztelését is. Az RTL Klub Híradója szerint az oroszlányi Wescastról van szó, ami kipufogóöntvényeket gyárt. A cég korábban 180 dolgozóját küldte el, aztán viszont egy másik cégen keresztül kölcsönzött munkaerőt.

Az Index hiába kereste az oroszlányi polgármesteri hivatalt, nem kapott választ rá, hogy a Wescast gyáráról van-e szó. Helyette a kormányhivatalhoz irányították a lapot.

A Borgwarner Oroszlány Kft., aminek a Wescast a beszállítója, az Indexnek megerősítette, hogy tesztelni fogja a dolgozóit.

Müller Cecília az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, rendkívül gyorsan zajlott le a 37 éves férfi esetében a betegség. – Vizsgáljuk az esetet, felderítettük a környezetet, a kormányhivatal munkatársai járványügyi vizsgálatot végeznek, és azokat a személyeket, akik érintkezhettek az elhunyt férfival, szoros megfigyelés alá vonjuk – tette hozzá.