Országos ügyelet- és gyógyszertárkereső holnap indult

Országos ügyelet- és gyógyszertárkereső holnap indult

Gyógyszer. Képünk csak illusztráció (Fotó: Roberto Sorin / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elindult a napokban az országos ügyelet- és gyógyszertárkereső holnap, amely kisebb háztartási balesetek vagy otthoni rosszullét esetén nyújt útbaigazítást – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a surgossegi.info oldalon elérhető gyors és egyszerű tájékozódást szolgáló felület egyszerre segíti a betegek mielőbbi ellátását, és tehermentesíti az egészségügyi dolgozókat azzal, hogy váratlan egészségügyi gondok, kisebb balesetből adódó problémák kezeléséhez nyújt hasznos információkat. – A könnyen átlátható, felhasználóbarát honlap a legközelebbi intézmény mutatásával, a várakozási idők csökkentésével gördülékenyebbé teheti a járóbetegek ügyeleti ellátását – írták. Kiemelték, hogy a honlap fejlesztését 10 millió forinttal támogatta a minisztérium.

Tudatták, hogy Németh Franciska, a honlap ötletgazdája és elindítója ápolóként dolgozik egy budapesti kórház gyermeksebészeti és traumatológiai osztályán, és ügyeletes munkanapjain szembesült azzal, hogy a szülők sokszor csak több felesleges kitérő után találják meg a megfelelő szakorvost, intézményt. Az ápolóban tehát kórházi munkája, tapasztalatai nyomán merült fel a páciensek és egészségügyi dolgozók életét megkönnyítő weboldal gondolata – tették hozzá. Budapesten és Pest megyében a megfelelő tudással, eszközökkel rendelkező ügyeletre már elirányít a gyermeksos.hu – idézték az ötletgazdát, hozzáfűzve: az újabb felület a felnőtt betegek hatékony ellátását segítheti országszerte.