Összekeverte a kormánymédia a neves filozófust Simicskával, akit Gyurcsánnyal hoztak hírbe

Összekeverte a kormánymédia a neves filozófust Simicskával, akit Gyurcsánnyal hoztak hírbe

Orbán Viktor és Simicska Lajos 1999-ben. Egy évvel korábban Orbán Viktor kormánya nevezte ki Simicskát az APEH élére.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A napokban elindult új, Mészáros Lőrinc közeli, kormánybarát Pesti Tv azzal kereste meg két napja Gyurcsány Ferenc DK-elnököt, hogy valóban jól látták-e, hogy a Fidesz korábbi pártpénztárnokával, a 2015-ben, az emlékezetes „G-napon” Orbán Viktor ellen forduló Simicska Lajossal látták-e ebédelni egy budai étteremben.

A korábbi Hír Tv-s Bohár Dániel azt szerette volna megtudni a Demokratikus Koalíció elnökétől, hogy „miről szólt ez a találkozó és miért találkozott Gyurcsány Ferenc Simicska Lajossal?”.

https://www.facebook.com/gyurcsanyf/posts/3765937986771969

Gyurcsány már a keddi Facebook-bejegyzésében is utalt rá, hogy nem volt ilyen találkozó, ám szerdai posztjában arról is fellebbentette a fátylat, hogy kivel keverhette össze a kormánypárt új televízió-csatornája a Fidesz volt pénztárnokát. Mint kiderült, a Böszörményi úton egy csendes étterem kerthelyiségében találkozott a volt miniszterelnök, de nem Simicskával, hanem az elismert vallásfilozófussal, Gábor Györggyel. Ahogy Gyurcsány Ferenc írja a találkozó részleteiről: „Rántott húst kért, előtte levest evett. Én húsleves mániás vagyok, azt kértem, utána a spagetti sok volt, hazavittem”.

Gábor György hat évvel idősebb Simicska Lajosnál, filozófus, az MTA Filozófiai Kutatóintézetének volt tudományos főmunkatársa, az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, megannyi könyv és publicisztika szerzője.

A kormánymédiának nem ez az egyetlen hasonló fiaskója a közelmúltból. Alföldi Róbert színművész, rendező írta meg egy hete, hogy a Magyar Nemzet nevét használó napilap arról érdeklődött nála, meg tudja-e erősíteni azt az információt, hogy nemrégiben megbeszélést folytatott az SZFE ügyében Gyurcsány Ferenccel, Karácsony Gergely főpolgármesterrel, Bohos Imrével, valamint Rózsa Lászlóval.

SZFE: Hiába kérdezi a kormánymédia, nem volt egyeztetés Alföldi, Karácsony és Gyurcsány közt | Magyar Hang

Von der Leyen nem spórolt a nagyívű elképzelésekkel. Ezek mind-mind olyan célkitűzések, amelyek valóban jók és hasznosak, de az eredményes képviseletükhöz arra van szükség, hogy a tagállamok engedjenek át hatásköreikből.

– A válaszom NEM – írta akkor Alföldi, majd egy maró gúnnyal felvett „önleleplező” videót is közzétett, amelyben eljátssza, hogy az Átrium Színház pincéjében titokban találkozik Gyurcsánnyal.

https://www.facebook.com/alfoldirobert/posts/2824892274410578