Összesen 110 millió forintos „motivációs” jutalmat kaptak a tankerületi vezetők

Összesen 110 millió forintos „motivációs” jutalmat kaptak a tankerületi vezetők

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke beszédet mond (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt napokban több részletet is közölt a tankerületi vezetők jutalmáról Tóth Endre momentumos politikus, kedden pedig közzétette a Facebookon a Klebelsberg Központtól kapott teljes listát.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő emlékeztetett: 10 hónap „huzavona” után az adatvédelmi hatósághoz fordult, ennek hatására kapta meg végül a tavaly novemberben kiosztott jutalmakról szóló adatokat. Tóth először a tiltakozó pedagógusokat fenyegető tankerületi igazgatók pénzét publikálta, majd a Klebelsberg Központ vezetője, Hajnal Gabriella jutalmát hozta nyilvánosságra, miközben az állami hivatal jogi lépésekkel fenyegetett, mert szerintük az adatok közzététele jogsértő volt. 

Az Így jutalmaz az Orbán-kormány a közoktatásban című posztban a politikus most arról ír, hogy majdnem kétmillió forint jutalmat kaptak fejenként a tankerületi központok vezetői és a tankerületeket is felügyelő állami hivatal, a Klebelsberg Központ első embere. A lista alapján egy – haláleset miatti – kivétellel mind a 60 tankerületi vezetőt jutalmazták tavaly év végén. Mint Tóth írja, „a közoktatás bürokratikus fenntartói szervezetének vezetői úgy kaptak 1 és 2,5 millió forint közötti „motivációs elismerést”, hogy a tankerületükben dolgozó pedagógusok semmiféle év végi jutalmat nem kaptak”. A tankerületi vezetők összes év végi jutalma 110 millió forint volt. 

A Klebelsberg Központ (KK) szerint „a motivációs juttatásoknak semmi köze nincs a pedagógusok béréhez, hiszen egyik esetben kormánytisztviselői, másikban pedig közalkalmazotti státuszról van szó, melyekre külön szabályozás és külön bérkeret vonatkozik.”

A teljes lista ITT böngészhető: