Összességében elégedett az augusztus 20-ai turulmadaras felvonulás szervezője

Összességében elégedett az augusztus 20-ai turulmadaras felvonulás szervezője

Résztvevők az államalapító Szent István Király ünnepén tartott felvonuláson a budapesti Andrássy úton 2021. augusztus 20-án (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két éve kapott felkérést az idei augusztus 20-i felvonulás megszervezésére a TulipánTündér Film & Event Productions Kft., árulta el Illés Gabriella producer a 24.hu-nak.

A gigantikus arany Szent Istvánról, a csodaszarvasról, a turulról és testfestett félmeztelen férfiakról emlékezetes eseményen közel ezren – előadóművészek, táncművészek, énekesek, statiszták – szerepeltek.

Illés Gabriella azt nyilatkozta a lapnak, hogy összességében elégedett, és örül a sok pozitív visszajelzésnek.

„A magamfajta alkotót a folyamatos fejlődés utáni vágy hajtja, az viszi előre, így – ahogy általában – maradéktalanul most sem vagyok elégedett, de összességében az vagyok, és örülök a sok pozitív visszajelzésnek. A kritikai hangokat pedig – mint minden esetben – most is meg kell hallani, amit abból jogosnak érzünk, azokon pedig el kell gondolkozni, és a későbbiekben szem előtt tartani” – fogalmazott Illés azzal a kérdéssel kapcsolatban, hogy sikerült-e megvalósítani az elképzeléseket.

Mint hozzátette: „egy új műfaj bevezetésénél, születésénél mindig több a kihívás, mint egy bevált formátumnál”. Arra kérték fel őket két évvel ezelőtt, hogy a Szent István Nap hétvégéjén, 17 helyszínen megrendezésre kerülő programcsokorból adjanak ízelítőt egy felvonulás alkalmával. – Azaz a nyitóesemény célja egy programajánló volt, amit a Duna Televízió is közvetített, és ami során a műsorvezetők végig kommentálták, hogy a műsor melyik eleme hol vonul fel a hétvége folyamán önálló műsorszámként, hogy a közönség megtudja, hol találkozhat a továbbiakban azzal, ami neki kedvére való. Mindezt a színes programkavalkádot egy oldott, könnyed ünneplés keretein belül szerettük volna megvalósítani – vázolta a tervet és a célt Illés Gabriella.

Azt azonban már hiába firtatta a lap, hogy kitől és milyen körülmények között érkezett a felkérés, illetve hogy hogyan zajlott a pályáztatás.

A lap kitért arra is, hogy a cégre aligha az előző években elért gazdasági teljesítménye alapján esett a választás, mivel 2018-as alapításától kezdve minden évben veszteséges volt, árbevétele pedig az első két évben nem is volt.