Öt börtönt töltenek meg az embercsempészek

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Folyamatosan emelkedik a magyar börtönökben az embercsempészet miatt elítéltek aránya – derül ki a büntetés-végrehajtás hivatalos honlapján közzétett hírből. Már több mint 2500 embercsempész van fogva tartva a hazai börtönökben, ők összesen hetvenhárom ország állampolgárai. A számuk folyamatosan emelkedik, és immár meghaladja a fogvatartotti összlétszám tizenhárom százalékát. Öt átlagos mértű hazai börtönt meg lehetne tölteni csak velük!

A tendencia pár éve tart, és idén sem csökkent, sőt: csak 2022-ben 1653 fővel növelték a fogvatartottak létszámát. Nem meglepő, hogy zömük külföldi. A BV szerint fogva tartásuk - elsősorban a nyelvi nehézségek és a követett vallási előírásaikból adódó étkezési igények miatt - jelentős pluszfeladatokat és számottevő többletköltséget jelent a büntetés-végrehajtási szervezet számára.

 

Címkék: embercsempészet