Öt hosszú hétvége is lesz jövőre

Öt hosszú hétvége is lesz jövőre

A koronavírus-járvány miatt törölték a Fehér Ház déli szárnyának kertjében évenként megrendezett húsvéti tojásgörgető-versenyt. Melania Trump, Donald Trump amerikai elnök felesége 25 ezer húsvéti tojást adományoz gyerekkórházaknak, segélyszervezeteknek és élelmiszerüzleteknek. MTI/AP/Evan Vucci

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Jövőre márciusban és októberben kell majd szombaton ledolgozni egy-egy munkanapot, mert azok áthelyezés nélkül pont egy ünnep és hétvége közé esnének, derül ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményéből, amiről a Telex számolt be. Ez azt jelenti, húsvétkor négy, pünkösdkor és karácsonykor pedig három-három napot tölthetünk majd otthon.

Mint írták, 2022-ben március 15. és mindenszentek miatt lesz indokolt a munkanapok átrendezése. Előbbi esetében március 14-ét a rákövetkező héten, március 26-án, utóbbinál pedig október 31-ét bő két héttel korábban, október 15-én, szombati napokon kell majd ledolgozni.

Jövőre pünkösd mellett karácsony másnapja is egy hétfővel toldja meg a hétvégét. Három további ünnepnap viszont semmilyen módon nem befolyásolja a többség munkaidő beosztását: 2022-ben május elseje és október 23-a vasárnapra, augusztus 20-a pedig szombatra esik.

Címkék: hosszú hétvége