Ötmilliárdot ad a kormány a TEK komplexumára

Ötmilliárdot ad a kormány a TEK komplexumára

A Terrorelhárítási Központ (TEK) BTR-80-as páncélozott szállító harcjárműve 2016-ban a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban (Fotó: Fmvh/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen 5,2 milliárd forintot csoportosít át a kormány a Terrorelhárítási Központ műveleti komplexumának megvalósítására – a Magyar Közlönyben megjelent, Orbán Viktor által aláírt határozatot a 444.hu vette észre.

A szöveg szerint a kormány egyetért a X. kerületi Zách utca 6-os szám alatt zajló építési beruházás befejezésével, valamint a Terrorelhárítási Központ műveleti komplexumának első ütemében tervezett további építési munkálatok előkészítésével. Ezért Varga Mihály pénzügyminiszter feladata az, hogy – Pintér Sándor belügyminiszter közreműködésével – még idén 3,2 milliárd, jövőre pedig 2 milliárd forint átcsoportosításáról gondoskodjon.

Egyúttal Pintér Sándornak – a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter bevonásával – le kell folytatnia a közeli Hős utca 15/A–B számú ingatlan átadásával kapcsolatos tárgyalásokat is.