Ötödik hullám: több száz budapesti óvodás van karanténban

Ötödik hullám: több száz budapesti óvodás van karanténban

Óvoda - Képünk illusztráció! (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Óvodások százai vannak jelenleg is karanténban a koronavírus miatt, van olyan intézmény, amit átmenetileg teljesen be is kellett zárni – írta az Eduline csütörtökön, amely több kerületet is megkérdezett a koronavírus-helyzetről.

Mint megtudta a lap, például a XII. kerületben minden ötödik ovis csoport karanténba kényszerült, sőt, a Normafa Óvodában például az összes csoportnak otthon kell maradnia.

A III. kerületben a hét elején 18 csoport és összesen 315 gyerek volt karanténban, míg a II. kerületben az önkormányzat fenntartásában lévő tizenkét óvoda közül nyolcban van legalább egy csoport otthon, egy intézmény esetén pedig az összes csoportban rendkívüli szünetet rendeltek el. Ez körülbelül 374 gyereket érint.

Újbudán a nyolc önkormányzati óvodában 15 csoportban kellett rendkívüli szünetet vagy részleges karantént elrendelni, míg Kőbányán összesen öt csoportban rendeltek el rendkívüli szünetet, ez 81 gyereket érint. További öt óvodában a X. kerületi kormányhivatal összesen 112 gyermek „járványügyi megfigyeléséről” döntött.

Címkék: óvoda, karantén