„Ott döglenék meg a kórházban”

„Ott döglenék meg a kórházban”

Elkél a segítség a kis favakban, ahol a lakosság nagy része idős. (Fotó: Grimm Balázs / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Segítsünk az időseknek, vásároljunk be helyettük – hangzik szinte minden fórumon a kormány tanácsa a koronavírus-járvány idején. Legfrissebb lapszámunkban éppen erről olvashatnak egy riportot.

Apró falucska, tele öregekkel. Sok ilyen van az országban, az egyikhez közöm is van családilag: apámnak ott van nyaralója. Apám hetven év feletti, most én intézem neki a nagybevásárlást, aminek persze híre ment a faluban. – Nem lehetne, hogy kérjünk mi is eztazt? – Hogyne lehetne.

(...)

Három házhoz megyek, a leadott listák alapján kitalálom, hogy az egyiket nem Terike, a feleség, hanem János bácsi írta, mert az első tétel ez: 10 liter fehérbor. Utána jön még 2 liter rozé, aztán a papír törlőkendő, a hipó meg a többi.

(...)

Művelt nép az itteni. Az Indul a bakterház című regény és a belőle készült vígjáték alapján helyben csak Büdös Banyaként emlegetett Piroska nénit hagyom utoljára. Nem büdös, de szinte mindenki utálja, nincsen hát, aki vásároljon neki. (...) Egész testében reszket, láthatóan rosszul van. Pollenallergia? Pánikroham? Láza nincsen, nem köhög. Nyolcvanegy éves.
– Piroska néni, hívjak orvost?
– Ne hívjál – válaszolja –, láttam a tévében, ott döglenék meg a kórházban.

A teljes riportot keresse a legfrissebb, 2020. április 3-án megjelent 14. lapszámunkban! 
Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy digitálisan! És, hogy miről olvashat még a 14. számban? Itt megnézheti!