Otthon szülésnél halt meg egy csecsemő, a rendőrség nyomoz

Otthon szülésnél halt meg egy csecsemő, a rendőrség nyomoz

Képünk illusztráció (Forrás: Országos Mentőszolgálat)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szervezetten, kórházon kívül, egy budaörsi lakásban, bábák, azaz képzett szülésznők segítségével szült szerdán egy kismama, de a csecsemő nem sírt fel, és a bábák sem tudtak segíteni – írja a Telex. Azonnal egy koraszülött mentésre szakosodott vállalkozás segítségét kérték, de már ők sem tudtak segíteni a gyermeken. 

A kórházon kívüli szülésre vállalkozó kismama Miskolcról utazott a Budapest-közeli városba, hogy háborítatlan körülmények között adjon életet gyermekének. 

A tragédiát követően a mentők az anyát sokkos állapotban szállították az egyik fővárosi kórház szülészetére, ahonnan csütörtök délután már hazaengedték.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt. A nyomozók szakértők bevonásával vizsgálják azt is, hogy pontosan mi okozta a kisfiú halálát, és kórházi körülmények között segíthettek-e volna rajta.