OVSZ: Megfelelő szintre emelkedett az országos vérkészlet

OVSZ: Megfelelő szintre emelkedett az országos vérkészlet

Egy véradótól vért vesznek a véradók világnapján a Budapesti Corvinus Egyetem E épületében 2013. június 14-én, ahol a Magyar Vöröskereszt véradást szervezett (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megfelelő szintre emelkedett az országos vérkészlet köszönhetően a véradóknak, akik gyorsan reagáltak az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) augusztus 24-i felhívására – közölte a szolgálat kedden az MTI-vel. A közlemény szerint már a felhívás közzétételének napján emelkedett a véradók száma. Kedden 2369, szerdán 2272, csütörtökön 2781, pénteken 2159 jelentkezőt regisztráltak országosan. „Csütörtök volt az elmúlt 12 év második legeredményesebb napja” – fűzték hozzá.

Azt írták, ezzel az „elképesztő aktivitással” a fokozódó járványveszély ellenére sikerült elérni a korábbi évek augusztusi átlagát, de továbbra is arra kérnek mindenkit, hogy aki teheti, menjen el vért adni.

Az OVSZ szeptember elején a már hagyományos, évről évre egyre népszerűbb „Retro Véradással” várja a véradásra jelentkezőket, országszerte hét helyszínen. Ilyenkor sör-virsli menüvel, illetve további ajándékokkal várja az OVSZ a segíteni vágyókat. A Retro Véradás helyszínei és időpontjai az alábbi linken érhetőek el. A belépési szabályok – kézfertőtlenítés, hőmérsékletmérés, Covid-kockázat előzetes elbírálása – jelenleg is érvényesek, a szolgálat emellett a megfelelő távolság megtartására is figyel, valamint szükség szerint egyéni védőeszközöket – maszkot és kesztyűt is – biztosít.