Paksi Atomerőmű, Algida – A koronavírus nem válogat

Paksi Atomerőmű, Algida – A koronavírus nem válogat

A Paksi Atomerőmű (Fotó: atomerőmű.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyre-másra jönnek a koronavírusos hírek egyes nagyvállalatoktól is, így pozitív lett a tesztje a Paksi Atomerőmű egyik dolgozójának. Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója a Paksi Hírnök megkeresésére elmondta, hogy a múlt héten már volt egy biztonsági őr, aki pozitív tesztet produkált, de most egy üzemvitelen dolgozónál is megállapították a fertőzés jelenlétét.

A 24.hu által szemlézett cikk szerint a kontaktkutatás megkezdődött, a pandémiás vezetési csoport a szükséges intézkedéseket megtette a munkavállalók védelmének érdekében. Az érintett kollégák már megkezdték a házi karantént.

Kovács Antal elárulta azt is, hogy az erőműben több intézkedést is hoztak, a látogatóközpont például gyakorlatilag bezár. Akinél ez lehetséges, az home office-ban folytatja a munkát, az értekezleteknél, megbeszéléseknél próbálják csökkenteni a kontaktust, és 10 fő felett gyakorlatilag leállították a meetingeket.

Közben a veszprémi Algida jégkrémgyár egyik munkavállalójának is pozitív lett a SARS–CoV–2 tesztje – erősítette meg a Veszpresszó értesülését a cég tulajdonosa, az Unilever Magyarország kommunikációs ügynöksége.

A veszpresszo.hu számára elküldött nyilatkozatban kijelentették, elkötelezettek amellett, hogy amiben csak lehet, támogassák az érintett munkavállalót. Intézkedtek, hogy azonosítsák azokat, akik az elmúlt napokban közvetlen kapcsolatba kerülhettek az érintett kollégájukkal. Tesztelésük költségeit a vállalat állja, és emellett lehetőséget biztosítanak számukra arra is, hogy – saját döntésük alapján – még a teszteredmények megérkezése előtt önkéntes karanténba vonulhassanak, és ott figyelemmel követhessék egészségügyi állapotuk alakulását. 

Emellett a cég felvette a kapcsolatot a hatóságokkal és elvégzik a létesítmény széles körű tisztítását és fertőtlenítését.