Pálffy István a Hír TV-ben kapott műsort

Pálffy István a Hír TV-ben kapott műsort

Pálffy István az Országgyűlés plenáris ülésén 2013. október 22-én (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormányközeli Hír TV műsorvezetője lesz augusztustól Pálffy István korábbi híradós, volt KDNP-s országgyűlési képviselő. Ezt a csatorna jelentette be szerdai közleményében. Azt írták, Pálffy a Napi Aktuális című műsorban lesz látható augusztus 21-től.

Felidézték: Pálffy István az 1980-as évek végén kezdte pályafutását a Magyar Rádiónál, később a Magyar Televízió műsorvezetője lett. 1997-ben az akkor induló TV2 egyik meghatározó személyisége volt. 2002-ben visszatért a köztévéhez, majd 2010-ben búcsút intett a televíziózásnak és a privát szektorban tevékenykedett. A társaság közleménye ugyanakkor arra nem tért ki, hogy a műsorvezető 2010 és 2014 között a KDNP országgyűlési frakciójában ült.

A műsorvezető egyebek mellett arról beszélt: úgy gondolják, hogy a nézők konkrétumokat akarnak megtudni és találkozni szeretnének hozzájuk hasonló gondolkodású emberekkel. Fontosak a hírek, az identitás, a pontosság és az emberek tisztelete. Igazodási pontokra és személyekre egyre inkább szükség lesz. Velkovics Vilmos, a HírTV főszerkesztője elárulta: a televíziós szakember leigazolását hosszú tárgyalási és előkészítési folyamatok előzték meg. Szakmailag és emberileg is megtisztelő feladat, hogy hamarosan egy olyan kivételes televíziós személyiséggel dolgozhatnak együtt, mint Pálffy István. Felkészültsége, tapasztalata és szakértelme garanciát jelent – áll a társaság közleményében.