Pálinkás József: A kormány újra létrehozta a III/III-at az izraeli kémszoftverrel

Pálinkás József: A kormány újra létrehozta a III/III-at az izraeli kémszoftverrel

Pálinkás József (fotó: NKFIH)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán a Pegasus-ügyre reagálva Pálinkás József, az első Orbán-kormány oktatási minisztere. A Direkt36 és nemzetközi partnerei által felgöngyölített Pegasus-ügy magyar szálának lényege, hogy az Orbán-kormány egy izraeli kémszoftver segítségével újságírók és a politikai ellenfelei okostelefonjait törte fel, és szerezte meg azok tartalmát.

Pálinkás József úgy véli, „a Pegasus kémszoftver állampolgárai ellen történő felhasználásával a kormány újra létrehozta a III/III főcsoportfőnökséget”. A volt miniszter szerint 2022. után minden részletében ki kell deríteni és nyilvánosságra szükséges majd hozni, hogy miképpen használták a Pegasus-t saját állampolgáraik ellen.

A Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke meglehetősen keményen fogalmaz, amikor azt írja, „diktatúrák, lator államok eszköztárát használja a magyar kormány saját polgárai ellen. Már tényleg csak a politikai gyilkosságok nincsenek a kormány megfélemlítési eszköztárában?”