Pálinkás Józsefék Demeter Szilárd gázkamrázásáról: „eszement aljasság”

Pálinkás Józsefék Demeter Szilárd gázkamrázásáról: „eszement aljasság”

Demeter Szilárd és Pálinkás József (Magyar Hang fotómontázs. Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang és NKFIH.)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Még most állítsuk meg őket!” – így kezdődik a Pálinkás József volt miniszter és korábbi MTA elnök új pártja, az Új Világ Néppárt (ÚVNP) szombat este kiadott közleménye, melyben a Demeter Szilárdnak, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának szombaton a kormánypárti Origón megjelent írására reagálnak. A cikkben ugyanis Demeter több más vállalhatatlan kijelentés mellett nem kevesebbet állít, mint azt, hogy „Európa Soros György gázkamrája”.

Az ÚVNP közösségi oldalán megjelent reakcióban Pálinkás Józsefék leszögezik, hogy „a világjárvány és a gazdasági válság magyarországi következményeitől rettegő miniszterelnök zavarodottan keresi az új ellenséget, amelytől »megvédhetné« a magyarokat, és hatalmon maradhatna. Zavarában azonban már csak arra képes, hogy újra Soros Györgyöt veszi elő, és állítja rémként követői elé.

„Demeter Szilárd Origóban megjelent írása ugyanis nem kevesebbet állít, mint azt, hogy »Európa Soros György gázkamrája«, ahol el akarnak pusztítani minket. Ez nyilvánvaló hazugság és képtelenség, de sajnos gyűlöletkeltő és kisebbíti a holokauszt rémségeit. Európában voltak gázkamrák, ahol európai zsidók millióit – köztük zsidó magyarok százezreit – pusztították el. A holokauszt borzalmát az Európában most zajló vitákhoz hasonlítani eszement aljasság” – írja a Pálinkás által vezetett ÚVNP a közleményében.

https://www.facebook.com/ujvilagneppart/posts/157028666163857

Hozzátették: „A polgári Magyarország – egyesek által megtagadott – eszméje éppen azt jelenti, hogy soha többé nem keltünk gyűlöletet honfitársaink egyetlen csoportja ellen sem. Ellenkezőleg, arra hívunk mindenkit, hogy együtt mondjunk nemet a gyűlöletkeltésre, az ország érdekeivel ellentétes politikai ostobaságra, amely néhányak hatalmi érdeke miatt az okos együttműködés helyett szembeállít minket Európa népeivel. Nemzeti önbecsülésünk, európaiságunk és a józan ész védelmében ítéljük el együtt Demeter Szilárd magyar nyelven írt, de a magyarsághoz méltatlan, gyűlölködő írását. Mert még hallgatással sem azonosulhatunk a cikk egyetlen gondolatával sem.”