Palkovics László államtitkára lehet Vitézy Dávid

Palkovics László államtitkára lehet Vitézy Dávid

Vitézy Dávid (Fotó: Vitézy Dávid/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Koncz Zsófia fideszes országgyűlési képviselő miniszterhelyettes, Vitézy Dávid, a BKK korábbi alapító-vezérigazgatója pedig közlekedéspolitikáért felelős államtitkár lehet Palkovics László új, technológiáért és iparért felelős tárcájában – írta a hvg.hu. Erről maga Palkovics beszélt miniszterjelölti meghallgatásán az Országgyűlés Gazdasági Bizottságában. A tárca államtitkára lesz Steiner Attila és Kutnyánszky Zsolt is.

Elmondta: akármennyire tartják összeszerelőüzemnek Magyarországot, szerinte ez nem igaz. ugyanakkor az elmúlt tíz év növekedése ellenére azért vannak kihívások. Ilyennek nevezte például az elöregedő társadalmat vagy az, hogy az ország fejlettségében komoly egyenetlenségek vannak.

A jövőbeli terveiről szólva úgy fogalmazott: új ágazatok erősítését is célul tűzték ki, például az autóbusziparét vagy a kreatívipaért. Fontosnak tartotta azt is, hogy az itt megtelepülő iparterületek – például az akkumulátorgyártás – magyarországi megalapozása meglegyen, így kutatóközpontok is települnek majd országszerte.

Palkovics víziója az autóbuszgyártás és a vagongyártás kapcsán az, hogy 2030-ra tízből hét járművet Magyarországon gyártsanak. A hadiiparban azt szeretné elérni ugyancsak az évtized végéig, hogy a honvédség ellátását Magyarországon gyártott eszközökkel biztosítsák.