Palkovics odaszúrt Karácsonynak, a főpolgármester „beteges hazudozónak” nevezte

Palkovics odaszúrt Karácsonynak, a főpolgármester „beteges hazudozónak” nevezte

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszédet mond a Semmelweis Egyetem 2021/2022-es tanévének ünnepélyes megnyitóján Budapesten, a Művészetek Palotájában 2021. szeptember 1-jén (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A cirkusz folytatódik ‒ így kommentálta Palkovics László innovációs miniszter az ATV-nek, hogy a fővárosi közgyűlés arról határozott, visszavonja az atlétikai vb-hez adott hozzájárulását, ha a kormány bármelyik, eredetileg Diákvárosnak szánt területet átadja a Fudan alapítványnak. – Már nem tudjuk, mit mond Karácsony főpolgármester úr, nem tudjuk értelmezni. Nem értjük, hogyha előző nap még vétóról beszél, miért nem szavaztatta meg a közgyűlést az atlétikai világbajnokság vétójáról – mondta. Hozzátette: „komolytalan, értelmezhetetlen” amit a főpolgármester feltételül szab, amit azzal támasztott alá, hogy nem a kormány fogadta el a Fudanról Hungary Egyetemért Alapítványról szóló törvényt, hanem a parlament.

A miniszter az ATV-t emlékeztetette Karácsony egyik legutóbbi nyilatkozatára is, ami szerint az a terület, ahol a Diákváros épülne, az ország legfejleszthetőbb területe. – Rossz érzésem kezd lenni, az ember, a főpolgármester úr nyilatkozata után hajlamos arra gondolni, hogy főpolgármester úrnak már nem is a Diákváros a fontos talán, hanem a telek. És luxus jachkikötőket és luxusapartmanokat vízionál – tette hozzá.

Palkovics szerint egyébként az ellenzéki miniszterelnök-jelölti kampányának tudják be Karácsony nyilatkozatait, ezért „kapálózik” a főpolgármester úr.

Karácsony: Palkovics belezavarodik a hazugságaiba

– Na, megszólalt a kormány beteges hazudozóinak talán legnagyobbika. Palkovics úr, a kínai befolyásszerzésért felelős miniszter, aki már annyifélét hazudozott össze a Fudanról és a Diákvárosról, hogy legutóbbi egyeztetésünkön maga is csúnyán belezavarodott – írta válaszuk a miniszter nyilatkozatára Karácsony Gergely közösségi oldalán.

– És most ennek az embernek van képe arról beszélni, hogy a Diákváros helyére mi akarnánk „luxusapartmanokat”, vagy „luxus jachtkikötőket”. Vajon mire gondolhatott? Olyasmi luxusra, mint a miniszterelnök családjának hatvanpusztai birtoka? Vagy olyan kikötőre, ahova beférnek Mészáros és Szíjj jachtjai, hogy rögtön innen indulhasson a kormányfő és a külügyminiszter nyaralni, ne kelljen már az adófizetők pénzén állami géppel repkedniük? Erről vizionál az a miniszter, aki már 14 milliárdnyi közpénzt folyatott a Fudan-alapítványba? – folytatta a főpolgármester.

Zárásként arról írt, „két dolog lesz, miniszter úr, és mi ennek szereztünk érvényt a mai Fővárosi Közgyűlésen. Az egyik, hogy Önök mindezért felelni fognak, vissza fogjuk szerezni a kínaiak hasznára kiszervezett közvagyont, nincs több luxusbirtok, se repkedés, se jachtozás, elszámoltatás meg jóvátétel, az viszont lesz. A másik, hogy nem a kínai egyetem, hanem a Diákváros fog megépülni, nem másért, hanem több tízezer magyar fiatal boldogulásáért. Én szóltam.”