Palkovicsék visszautasították Baranyi kérését, nem lesz nyilvános a Fudanról szóló egyeztetésük

Palkovicsék visszautasították Baranyi kérését, nem lesz nyilvános a Fudanról szóló egyeztetésük

Baranyi Krisztina (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőre hívott találkozóra Palkovics miniszter úr, hogy egyeztessünk a kínai egyetem ügyében. Kértem, hogy legyen nyilvános a megbeszélés, tekintettel a projekttel kapcsolatos eddigi ellentmondásos kormányzati információkra, illetve a széleskörű érdeklődésre – írta Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester közösségi oldalán pénteken megosztva a minisztérium elutasító válaszát is.

– Álláspontunk szerint a megbeszélés élő, online közvetítése megnehezítené az érdemi, szakmai egyeztetést, ezért megértését kérve a tárgyalást az eredeti szándéknak megfelelően zárt körben tartanánk – állt a kerületvezetőnek küldött válaszban. Baranyi szerint „ha Kína az európai terjeszkedéséhez még a trójai falovat is a mi pénzünkből építi meg magának, arról azért világosan kellene beszélni a nyilvánosságban”.

Emellett „visszatetszőnek” tartja Baranyi Krisztina „érdemi, szakmai egyeztetésről beszélni úgy, hogy a meghívásunk óta törvényjavaslatot nyújtottak be annak érdekében, hogy a kerületnek és a Fővárosnak semmiféle befolyása se lehessen a beruházás megvalósulására”.