Pankotai Lili: Nem én írtam hibásan a póló feliratát

Pankotai Lili: Nem én írtam hibásan a póló feliratát

Novák Katalin (fehérben, balra) beszélget a tüntető tanárokkal és diákokkal. A kép középpontjában a baseballsapkás Pankotai Lili látható

Fotó: Facebook /Pedagógusok Demokratikus Szövetsége

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem ő írta fel a pólójára helyesírási hibával a Novák Katalint minősítő feliratot, amelyet az államfővel való találkozáskor viselt – ezt mondta a Magyar Hangnak Pankotai Lili. A diákaktivista ugyanis újra a kormányközeli média kereszttüzébe került.

Tanárok, szakszervezeti képviselők és diáktüntetők jelentek meg vasárnap a Köztársasági Elnöki Hivatal nyílt napján, hogy a státusztörvény ellen demonstráljanak, és pólóikon, molinókon üzenjenek a köztársasági elnöknek. Novák Katalin kiment a tüntetők elé, hogy személyesen beszélgessen velük – a tiltakozókkal folytatott feszült, néha személyeskedő hangvételű vitáról lapunk is beszámolt. Az eseményen részt vett a karcos hangvételű slamjeiről és a kordonbontó akciókról elhíresült diáklány, Pankotai Lili is – másnap pedig már rajta gúnyolódott a kormányközeli sajtó és a NER véleményvezérei is. Másokhoz hasonlóan ugyanis ő is feliratos pólót viselt, ám az ő pólóján az „ELVIEG FÜGGETLEN KATALIN” felirat volt olvasható. A kormányhoz közeli körök óriási öngólról írnak, mások azt kérték számon, hogy a képletesen és fizikailag is Pankotai mellett álló tanárok miért nem figyelmeztették a fiatal lányt.

A Magyar Hang elérte Pankotai Lilit, aki meglepő magyarázatot adott a feliratra. – Úgy 20-25-en mentünk fel a Várba, köztünk egy számomra ismeretlen fiú is. Az akció előtt ő írta fel rám a szöveget úgy, hogy megfordítottam magamon a pólót és a hátamra írt. Aztán visszafordítottam a ruhadarabot, de azt már nem néztem, mi került rám. A Novák Katalinnal folytatott beszélgetésig pedig pulcsi és kabát is volt rajtam, így a többiek sem szembesülhettek a hibával – mesélte kérdésünkre.

Pankotai Lili azt sem tudja teljesen kizárni, hogy a helyesírási hiba szándékos rontás volt, egyfajta szabotázs, de – mint mondja – ezzel együtt is sokat tanult az esetből. – Megértettem, hogy sokkal jobban kell figyelnem, óvatosabbnak kell lennem, mint eddig. Mögöttem nem áll kampánystáb, social media felelős, mindenért én felelek – mondta. Szavai szerint, ha csak róla és az ő lejáratásáról lenne szó, nem különösebben érdekelné az egész, de ezzel az akció hitelessége, a tanárok és a közoktatás ügye sérült, amit ő sajnál.