Mészáros Lőrinc üzlettársa tisztíthatja meg a Holt-Tiszát

Mészáros Lőrinc üzlettársa tisztíthatja meg a Holt-Tiszát

Mészáros Lőrinc

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Néhány napig még mehet a szennyezett víz a Holt-Tiszába, viszont már aláírták a szerződést, Mészáros Lőrinc üzlettársa fogja megtisztítani a a holtági kanyarulatot Szegednél. Mint a hvg.hu írta, június 30-ig viszont még tovább szennyeződhet a holtág, bár a vizet korábban már leengedték belőle. A területet egy hónapja adták át a kármentesítést végző cégnek, de erről semmilyen figyelmeztetést nem találtak a környékre érkezők, így tíz napja el is süllyedt három ló és lovas az iszapos részen. Erről még a Telex számolt be hétfőn. A lapnak helyiek mesélték, hogy kisebb balesetek előfordultak, de egyik sem végződött tragédiával.

A kármentesítési program 4,5 milliárd forintba fog kerülni, az első fázist pedig Mészáros testvérének cége, míg a hárommilliárdos másodikat az üzlettársának cége, a Békés Drén Kft. végzi majd.

A közelben élők évek óta próbálták elérni, hogy hozzák helyre a több kilométeres holtági kanyarulatot, főleg, hogy annak egyik szakasza különösen szennyezetté vált. Egy mezőgazdasági üzem termálvízcsurgaléka is odafolyt ugyanis, az pedig rózsaszínűre festette a vizet. A gyálai holtágra egyszerre folyt ipari üzemek, élelmiszerfeldolgozó, galvánüzem, sőt, a MÁV szennye is.

A Békés Drén évtizedek óta dolgozik együtt Mészáros cégeivel, korábban pedig együtt kapták meg a békési szennyvízberuházásokat, illetve az ivóvízminőség-javító programot is.