Párbajtőrözők és vízilabdázók is koronavírusosak lettek

Párbajtőrözők és vízilabdázók is koronavírusosak lettek

Koronavírus – Mentőautó 2020. március 25-én a Szent László Kórházánál (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb sportolók kapták el a koronavírust, az érintettek izoláltan várják a hatósági iránymutatást.

Tíz személy tesztje is pozitív lett az OSC férfi vízilabdacsapatánál – írta az MTI csütörtökön. Az augusztusi Magyar Kupa-döntőt követő vizsgálatok során még senki nem volt fertőzött a csapatból, a 29-ei bajnoki rajt előtt viszont már többeknek egészségügyi problémájuk volt. A szövetség emiatt el is halasztotta a mérkőzést, a teljes keretet és stábot érintő tesztelés pedig tíz esetben mutatta ki a vírust.

A klub tájékoztatásában azt írta, mindenki izoláltan várja az iránymutatást, addig is fertőtlenítették már az uszodát, a negatív eredményű játékosok pedig két szűrésen vesznek még részt. A pozitívak karanténba vonultak, utána térnek majd vissza. A kialakult helyzet miatt a klub kérvényezte a Magyar Vízilabda Szövetségtől, hogy halasszák el a soron következő bajnoki találkozókat. A továbbiakban a lehetőséghez mérten igyekeznek felkészülni a szeptember 26-27-re tervezett Magyar Kupa-döntőre.

Eközben négy válogatott párbajtőrözőnek is pozitív lett a tesztje. A Magyar Vívószövetség a honlapján számolt be erről, hozzátéve, hogy a válogatott edzéseket határozatlan időre felfüggesztették. A múlt héten Tatán edzőtáborozó junior és kadet válogatott tagjainak viszont negatív lett az időközben elvégzett tesztjük.