Párbeszéd: a válság végéig maradjon fenn a kilakoltatási moratórium

Párbeszéd: a válság végéig maradjon fenn a kilakoltatási moratórium

Jámbor András, háttérben A Város Mindenkié csoport egy kilakoltatás megakadályozása közben 2022. 10. 6-án (Fotó: Jámbor András Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Párbeszéd azt javasolja, hogy hozzák előre és a válság végéig tartsák fent a kilakoltatási moratóriumot – számolt be róla az MTI.

A párt országgyűlési képviselője, Jámbor András pénteki, online sajtótájékoztatóján példaként azt említette, hogy csütörtökön az V. kerületben háromszázezer forintnyi adósság miatt lakoltattak ki egy nőt. Jámbor András ezzel szembeállította, hogy a kerületben tavaly Schadl György végrehajtói kamarai elnök 387 ezer forintos négyzetméteráron vett meg egy ingatlant az önkormányzattól, miközben a szomszédos ingatlan négyzetméterárát 1,1 millió forintra becsülték.

A csütörtöki kilakoltatás ellen személyesen is tiltakozó politikus hozzátette, Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester két hete megszavazta, hogy „nem fog önkormányzati bérlakásból kilakoltatni”, az önkormányzati törvény pedig előírja, hogy egyetlen önkormányzat sem tehet hajléktalanná senkit, a 67 éves nőnek mégis egy hajléktalanszállón ajánlottak fel elhelyezést. A helyzet azért is igazságtalan, mert egy „megélhetési válság közepén vagyunk” – fogalmazott. Jámbor András egyúttal azt is kérte, hogy addig ne hajtsanak végre kilakoltatásokat, amíg nem vizsgálják meg a „végrehajtói maffia ügyeit”.

Nem Jámbor volt az egyetlen, aki csütörtökön tiltakozott a kilakoltatás ellen, a Párbeszéd társelnöke, Tordai Bence is ott volt, akinek még az ujja is eltört, mikor a rendőrök elrángatták a helyszínről.