Párbeszéd: Érdemi támogatásokat a legszegényebb gyermekeknek!

Párbeszéd: Érdemi támogatásokat a legszegényebb gyermekeknek!

Szabó Tímea (Fotó: Szabó Tímea Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarországon a mai napig legalább félmillió gyermeket érint közvetlenül a szegénység, a gazdasági válság, a kormány megszorító tervei tovább ronthatnak a helyzetükön. A Párbeszéd a gyermekvédelmi rendszer megerősítését, a gyermekétkeztetés kiterjesztését, és a gyermekegészségügy fejlesztését követeli – írja közleményében Szabó Tímea, a párt frakcióvezető-helyettese.
 
Mint megjegyzi: „Magyarország szégyenletesen le van maradva a gyermekszegénység elleni küzdelem területén. Több tízezer gyermek éhezik és százezernél is több gyermek alultáplált. A gyermekek közel felét pedig a szegénység és a társadalmi kirekesztettség fenyegeti. A gyermekéhezés továbbra is jelen van, a gyermekétkeztetés a szünidőkben és a hétvégéken továbbra sem megoldott, a hatósági áras élelmiszerek pedig nem fognak segíteni a legszegényebb családok problémáinak enyhítésében. A gazdasági válság pedig tovább mélyíti majd az egyenlőtlenségeket és megnehezíti majd ezeknek a családoknak az életét.”
 
A Párbeszéd ezért követeli a gyermekétkeztetés kiterjesztését, a gyermekegészségügy fejlesztését, a gyermekvédelmi rendszer megerősítését. – Növelni kell a szociális és gyermekvédelmi dolgozók méltánytalanul alacsony fizetését és meg kell tiltani, hogy az eladósodottság miatt gyermekes családokat rakjanak az utcára – írja közleményében Szabó Tímea.