Párbeszéd: titkolózik a vadászati kiállításról a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő

Párbeszéd: titkolózik a vadászati kiállításról a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke (b) és Kovács Zoltán államtitkár, kormánybiztos, a Nimród Vadászújság főszerkesztője sajtótájékoztatóra érkezik a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-Medencei Magyar Vadászati Múzeumban 2021. január 25-én. A vadászújsággal együttműködésben márciustól ingyenesen jutnak hozzá a vadászkamara új hírleveléhez a hazai vadászok. MTI/Komka Péter

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Korábbi sajtóértesülések alapján adatigényléssel fordultam az MNV Zrt.-hez a vadászati kiállítás helyszínével, a Hungexpóval kapcsolatos szerződések ügyében – írta keddi közleményében Dorosz Dávid. A Párbeszéd elnökségi tagja szerint az MNV Zrt. a válaszadást „minősített adatokra” hivatkozva megtagadta. „A Párbeszéd szerint azonban közérdekű adatnak minősülnek Semjén Zsolt több mint 70 milliárd forint közpénzt felemésztő hobbijának költségei, ezért a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordul” – jelentette a párt képviselőjelöltje.

„A Vadászati Világkiállításnak is helyet adó Hungexpót – amelynek felújítására 55 milliárdot költ a kormány, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a hobbijának hódolhasson – 2016-ban vásárolta meg a kormány egy külföldi tulajdonostól. A vételárat először titkolták, majd bevallották: a tranzakció 17,3 milliárd forintjába került az adófizetőknek. Korábbi sajtóhírek szerint az ingatlant gyanús körülmények között, hátrányosnak tűnő feltételekkel 2035-ig bérbe adták a külföldi tulajdonú üzemeltető cégnek. Ráadásul a haszon jelentős része az üzemeltetőnél marad, miközben az ingatlant az állam felújítja 55 milliárd forintért” – írta Dorosz.

– A Párbeszéd szerint tisztázni kell, hogy az állam előnytelen üzletet kötött-e, illetve milyen további rejtett költségei lehetnek még a vadászati világkiállításnak az 55 milliárdba kerülő felújításon, a közel 20 milliárdra rúgó kiállításrendezésen és a 17,3 milliárdot kitevő vételáron felül. Ezért a Párbeszéd a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulva titokfelügyeleti hatósági eljárást kér annak érdekében, hogy a korábbi szerződések adatait nyilvánosságra hozzák – fogalmazott az ellenzéki politikus.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.