Parlament: A képviselőknek és szószólóknak nem kötelező a lázmérés, a többi dolgozónak igen

Parlament: A képviselőknek és szószólóknak nem kötelező a lázmérés, a többi dolgozónak igen

Az Országgyűlés plenáris ülése 2020. március 30-án

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A többiekkel ellentétben a képviselőknek a kézfertőtlenítés sem lesz kötelező.

– Az Országgyűlési Őrség – az országgyűlési képviselők és nemzetiségi szószólók kivételével – minden belépni kívánó személynél a beléptetést megelőzően érintésmentes lázmérő eszközzel testhőmérséklet mérést végez – ez derül ki a Magyar Hang birtokába jutott levélből, amelyet az Országgyűlés Hivatala küldött ki a dolgozóknak szerdán délelőtt. Mint írták, amennyiben a mért érték 37,2 C°-nál magasabb, az őrség a hivatal épületeibe történő belépést megtagadja. Azoknak a munkatársak, akik testhőmérsékletük miatt nem léphetnek be, haladéktalanul értesíteniük kell közvetlen munkahelyi vezetőjüket.

A levél további intézkedésekről is ír. Például a hivatal épületeibe történő belépést megelőzően – ismételten az országgyűlési képviselők és nemzetiségi szószólók kivételével – minden belépni kívánó személynek kézfertőtlenítés kell végeznie a belépési pontokon kihelyezett érintésmentes kézfertőtlenítő eszközzel. Ezen felül a mellékhelyiségekben, a liftekben, a folyosókon és egyéb nem munkavégzésre szolgáló helyiségekben, közösségi terekben, továbbá a büfék, éttermek használata során sorban álláskor kötelező az egészségügyi maszk viselése. Sőt, ugyancsak kötelező lesz egészségügyi maszkot viselni a három főt meghaladó megbeszéléseken, értekezleteken. – A fentiek betartása az országgyűlési képviselők és nemzetiségi szószólók részére is ajánlott! – jegyzi meg a levél.

Az írás jelzi, több korábbi pandémiás intézkedés jelenleg is érvényben van. Például a külső partnerek fogadása a Hivatal által használt épületekben kizárólag a legszükségesebb esetekben engedélyezett. Szintén érvényes, hogy az Országgyűlés üléstermének karzata nem látogatható, vagy éppen az, hogy ülésnapokon az Országház-látogatás szünetel, egyéb napokon 30 percenként legfeljebb 40 fős látogatócsoport fogadható.