Parlamenti vitát tartanak az önkormányzati bérlakások megvásárolhatóságáról

Parlamenti vitát tartanak az önkormányzati bérlakások megvásárolhatóságáról

Szavazás az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 18-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országgyűlés ma kezd tárgyalni az önkormányzati bérlakások megvásárlását lehetővé tevő kormánypárti törvénymódosító javaslatról – írja az MTI. A parlament aktuális ülésének második napja reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd határozathozatalok következnek. A képviselők ekkor a kormány javaslatára módosíthatják az idei költségvetést, valamint új törvényt fogadhatnak el az ingatlannyilvántartásról.

A szavazások után tíz előterjesztés általános vitáját bonyolítják le. Ekkor kerülhet terítékre a fideszes Böröcz László azon javaslata, amely lehetővé tenné a bérlőknek az önkormányzati bérlakások kedvezményes árú megvásárlását.

Emellett szó lehet még a pártalapítványokat érintő változtatásokról és a Polgári törvénykönyv (Ptk.) módosításáról is. Az Országgyűlés csütörtökön fejezi be e heti ülését.