Partizán: A Facebook ne korlátozza a független újságírást!

Partizán: A Facebook ne korlátozza a független újságírást!

Részlet az eltávolított videóból.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 

– Elfogadhatatlan, hogy a Facebook korlátozza a Partizán műsorainak elérését, ezzel akadályozva a független magyar média munkáját – ez áll abban a sajtóközleményben, amelyet a Partizán juttatott el alapunkhoz.

Az ellenkezést az váltotta ki a partizán munkatársaiból, hogy a Facebook-oldal és a Partizán társalgó nevet viselő, több mint 20 ezer tagot számláló csoport adminisztrátorai november 26-án azal szembesültek, hogy a Facebook a Közösségi Alapelvek állítólagos megsértése miatt korlátozásokat vezetett be velük szemben. Mindezek mellett a Facebook figyelmeztetés nélkül távolította el egyik, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetőiről szóló videóriportjukat.

A riport itt látható:

– A korlátozások - amelyek részleteiről a Facebook megkeresésünk hatására is csak részinformációkat közölt - töredékére csökkentették a Partizán elérését, ráadásul megvontak egyes jogosultságokat az adminisztrátoroktól. Az intézkedések ellen a csatorna azonnal fellebbezést nyújtott be; sikertelenül – áll a közleményben.

A Partizán közel egy hónapja küzd, hogy kapcsolatba léphessen a Facebook egy olyan képviselőjével, aki hajlandó érdemi párbeszédet folytatni a csatorna képviselőivel annak érdekében, hogy a vitatott videóriport tartalmi felülvizsgálatával tisztázódjon a Facebook magyarul nem beszélő revizorai által előállított félreértés.

A Partizán munkatársai kijelentették: határozottan visszautasítják, hogy bármilyen módon szélsőséges, gyűlöletkeltő szervezetek munkáját támogatnák.

Címkék: Facebook, partizán