Pártot alapított „Reformerek” néven az ex-jobbikos Varga-Damm Andrea

Pártot alapított „Reformerek” néven az ex-jobbikos Varga-Damm Andrea

Varga-Damm Andrea a Jövő Tv stúdiójában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pártot alapított Varga-Damm Andrea volt jobbikos, jelenleg független országgyűlési képviselő, amelynek bemutatóját szombat délelőtt tartották. Az eseményen Szalma Botond, a KDNP volt budapesti elnöke is jelen volt, és beszédet mondott – írja a Jövő TV.

Szalma a kormányt kritizálta, és a leváltásukat sürgette, de azt is jelezte, szerinte Gyurcsány Ferenc DK-elnöknek is vissza kéne vonulnia a politikától. Utána természetesen Varga-Damm is felszólalt, és arról beszélt, az embereknek szociális, egzisztenciális biztonság kell, tiszta jövőkép, de ezt az elmúlt 30 év kormányzása nem adta meg a többségnek. A pártalapítást azzal indokolta, két közvéleménykutatást is készíttettek, hogy megismerjék a magyar választópolgárok igényeit. Az eredményeik szerint a magyar társadalom inkább jobb oldali, illetve Varga-Damm kapcsán a megkérdezettek több mint fele nem tudta, hogy melyik pártot képviselte. Utóbbi eredményből ő azt a következtetést vonta le, hogy nem egy pártot látnak a személyében. Emellett azt mutatták a méréseik, hogy a biztosan szavazni vágyók 12 százaléka érdekelt lenne egy új, Varga-Damm által vezetett pártban. Utóbbiak miatt érezte úgy a politikus, hogy erős támogatói alappal bírnak ahhoz, hogy elindítsanak egy pártot – derült ki a Jövő TV cikkéből. Mint írták, az új párt neve „Reformerek” lesz, míg mottója az, hogy „garancia a szebb jövőért”.

Nem Varga-Damm az első, aki pártot alapított azok közül a politikusok közül, akik azt követően hagyták ott a Jobbikot, hogy Jakab Péter 2020 elején pártelnökké választották. Korábban Bencsik János is így tett, aki Polgári Válasz néven alapított pártot, amihez Sneider Tamás volt Jobbik-elnök is csatlakozott.