PDSZ: Nem értik, miért állítja le a kormány a tanárok tesztelését

PDSZ: Nem értik, miért állítja le a kormány a tanárok tesztelését

Bölcsődei dolgozók koronavírus-tesztelése Szegeden (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Leállítják a tanárok tesztelését – ez abból a levélből derült ki, amelyet a Csongrád Csanád megyei kormánymegbízott küldött a megye oktatási intézményeinek, és amelyet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) hozott nyilvánosságra. Mint a szakszervezet képviselője az RTL Klubnak elmondta, értesüléseik szerint a jövő héttől az ország más megyéiben is elmarad a tanárok tesztelése. Ezt nem igazán értik, mert Orbán Viktor november elején még azt ígérte, hogy hetente, célzottan tesztelik a pedagógusokat országszerte. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is azt mondta, remélik, hogy így lassítható a járvány.

Az első körben egyébként az általános iskolák pedagógusainak 73 százaléka végeztette el a tesztet, és 2570 fertőzöttet találtak a tanárok között.

Az érdekképviseletek most csak találgatnak, mi lehet a leállítás oka. – Nem tudjuk, ez azt jelenti netán, hogy jövő héttől bezárják az intézményeket, amire nagy szükség volna, és végre elkezdődik előbb a téli szünet, vagy valami egészen más oka van – mondta a televíziós csatornának Nagy Erzsébet, a PDSZ Országos Választmányának tagja. Az RTL az okokról kérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumát, de tőlük nem kaptak választ.

A Miniszterelnökség viszont közleményt adott ki, amelyben az áll, hogy az operatív törzs tovább elemzi az iskolai tesztelések adatait, és később dönt arról, hogy folytatódnak-e a tesztelések. Emellett azt is közölték, hogy a területi közigazgatásban dolgozók koronavírus-tesztelésével folytatódik hétfőtől az országos célzott csoportos tesztelés.