PDSZ: Óriási visszalépés, hogy a Belügyminisztérium lesz a felelős az oktatásért

PDSZ: Óriási visszalépés, hogy a Belügyminisztérium lesz a felelős az oktatásért

PDSZ (Fotó: Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete / Facebok)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Óriási visszalépés oktatási és társadalmi szempontból, hogy a belügyminisztérium lesz a felelős az oktatásért. Ennek üzenetértéke van, mégpedig hogy esetleg parancsuralmi eszközökkel fogják irányítani ezt a területet is – így kommentálta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) pécsi ügyvivője, Nagy Erzsébet az mfor.hu-nak, hogy Pintér Sándor tárcája fog felelni a területért.

Nagy szerint semmilyen magyarázatát nem látják a lépésnek, a jogszabálytervezetben sincs indoklás, csak hogy a háború ellen meg kell védeni az országot. – Egy viszont tény: itt egy olyan területről van szó, amelynek képviselői sokat kakaskodtak, végül hozzárendelték ahhoz a miniszterhez, amely parancsokkal és egyéb rendvédelmi eszközökkel szokott maga körül rendet tenni – vélte.

Arra a kérdésre, hogy tud-e olyan országról, ahol a belügyminisztérium alá vonták az oktatást, Nagy Erzsébet úgy felelt, érdemes lenne utána nézni, hogy Észak-Koreában vagy Kínában mi a metódus. Az viszont biztos, hogy az európai uniós országokban ez unikális megoldásnak számít, és még Albániában is van külön oktatási minisztérium.