PDSZ: Parragh László kérjen bocsánatot, és végkielégítés nélkül távozzon a közéletből!

PDSZ: Parragh László kérjen bocsánatot, és végkielégítés nélkül távozzon a közéletből!

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszédet mond Az ösztönző állam - sikeres gazdasági újraindítás 2022 címmel tartott konferencián Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 2022. március 29-én (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a sztrájkjog érvényesüléséért minden jogi lépést megtesz, beleértve azt is, hogy az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul – közölte az érdekképviselet szombaton az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a szervezet május 27-én és 28-án tartotta kétnapos, XXVI. kongresszusát, ahol határoztak egyebek mellett arról is, hogy a PDSZ továbbra is kitart a sztrájkkövetelések teljesülése és a sztrájkjog biztosítása érdekében a jogi eljárások, az egyeztetés és a sztrájkfolyamat mellett.vA PDSZ XXVI. Kongresszusa megválasztotta a szervezet választmányát és felügyelőbizottságát.

A kongresszus résztvevői visszautasították Parragh László kijelentését, amely szerint a szakszervezetek vitték bele a pedagógusokat a politikai vitába. Szerintük a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke próbálja a közvéleményt a pedagógusok ellen hangolni, elterelni a figyelmet a társadalmat érintő, súlyos problémákról. A kongresszus – egyetértve a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetével – javasolja: Parragh László kérjen bocsánatot, és végkielégítés nélkül távozzon a közéletből. Parragh egyébként az alábbiakat nyilatkozta a napokban a Népszavának: „a kormány feladata a különféle társadalmi csoportok kiegyensúlyozása, bár ha a torta ugyanakkora, akkor csak a másik rovására kaphat az egyik csoport nagyobb szeletet”. A fizetés azonban nem minden Parragh szerint – hiszen ott van a motiváció is. : „… a tanároknak ott a szabad nyár, délután négykor hazamehetnek. Minden egyes szakmánál más és más. Egy tűzoltót motiválhat a társadalmi megbecsültség és az adrenalin-löket”. – A kassza persze mindenkinek egyformán csörög – tette hozzá.

Címkék: PDSZ, Parragh László