Pécs: ejtették Pávát, Vári lesz a Fidesz embere

Pécs: ejtették Pávát, Vári lesz a Fidesz embere

Pécs (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerda este döntöttek a pécsi fideszesek arról, ki legyen ősszel a párt pécsi polgármesterjelöltje. Csak egyetlen jelölt maradt: Vári Attila – írja a Szabad Pécs. Sőt, Páva Zsolt maga ajánlotta jelöltnek a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját, a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázót.

A végső és hivatalos döntés július 10-én lehet meg, Budapesten – írja a lap, amely úgy tudja, Vári Attila indulását nem csak Pécsen – vagy nem Pécsen – akarták igazán, hanem Budapesten lényegében jóváhagyták Kubatov Gáborék.

A Fidesz pécsi elnökségének közleménye hasonló fejleményekről számol be. Ebben azt írják, „a jelölést megerősítette az újonnan megválasztott elnökség a leköszönő elnökséggel egyetértve, ezt követően a csoport 80 százalékos támogatással döntött, hogy polgármesterjelöltnek ajánlja Vári Attilát a Fidesz országos testületei felé. Vári Attila a jelölést megtiszteltetésnek vette, azt elfogadta.”

Mellár Tamás, Pécs független országgyűlési képviselője szerda este az ATV-ben bejelentette, hogy Péterffy Attila lesz az ötpárti pécsi összefogás, sőt a Mindenki Pécsért Egyesület jelöltje is, ha nem lesz más jelölt (és nem lesz más jelölt). „Ha nem is az én jelöltem, de a Mindenki Pécsért jelöltje lesz, neki meg kell haladnia saját magát” – felelte arra a felvetésre, hogy korábban ő nem támogatta Péterffy indulását.