Pegasus-botrány: tüntetést hirdettek hétfőre

Pegasus-botrány: tüntetést hirdettek hétfőre

Mobiltelefonok (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tüntetést hirdetett a Momentum Mozgalom és az Új Világ Néppárt hétfő délután hat órára a Pegasus-botrány miatt a Terror Háza Múzeum elé – jelentették be szombaton.

„A Fidesz kormány a külföldi titkosszolgálatoktól vásárolt, Pegasus nevű kémszoftverrel figyel meg közel 300 magyart, köztük ellenzéki politikusokat, újságírókat, és számukra veszélyesnek titulált vállalkozókat. Ez a történet a rendszerváltás utáni magyar politika legsötétebb fejezete, hiszen az újságírók, ellenzéki politikusok, üzletemberek, aktivisták lehallgatása a legkeményebb pártállami időket idézi. A Momentum ezért 2021. július 26-a hétfőre közös tiltakozást szervez, melyhez már több ellenzéki párt is csatlakozott” – olvasható a közleményben.

„A Fidesz gyakorlatilag ugyanúgy viselkedik, mint a szocializmus idején a pártállam. Nem elég, hogy a hozzá hű oligarchákat hizlalja, a független állami intézményeket hozzá hű káderekkel tölti fel, ellenőrzése alá vonja a médiát, vagy mint a tanácsrendszerben, a központi pártvezetés dönti el, hogy melyik város mennyi pénzt kap. Most már abban is a szocialista pártállam nyomdokaiba lép, hogy az általa veszélyesnek titulált újságírókat, ellenzéki politikusokat, aktivistákat lehallgatja, megfigyelteti. Nem tűrjük, hogy a magyar embereket a saját országukban a saját kormánya kezelje bűnözőnek és terroristának” – írták.

Ezért a Terror Háza elé hívják mindazokat, „akik nem kérnek a Fidesz rendőrállamából, a pártállami módszerekből! Akik kiállnak a demokrácia és egy szabad ország mellett! Vonuljunk együtt a Fidesz Lendvay utcai székháza elé és mutassuk meg: nem hagyjuk, hogy a Fidesz a magánéletünket is ellopja!”

Címkék: tüntetés, Pegasus