Pegasus-ügy: kormánytagokat várnak a nemzetbiztonsági bizottságba

Pegasus-ügy: kormánytagokat várnak a nemzetbiztonsági bizottságba

Stummer János (Fotó: Stummer János Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pintér Sándort, Szijjártó Pétert, Benkő Tibort és Varga Juditot is meghívja a nemzetbiztonsági bizottság szeptember 20-i ülésére Stummer János, a bizottság elnöke – tudta meg a Magyar Narancs.

„Ahogy már júliusban, a Pegasus-ügy kirobbanása után nem sokkal jeleztem, a parlament őszi ülésszaka kezdetének legelejére összehívom a nemzetbiztonsági bizottságot. Érthetetlen módon még nem kaptuk hivatalos értesítést az őszi ülésszak kezdetéről, de a folyosói pletykák szerint ez várhatóan szeptember 20-án lesz, ezért én ezen a napon reggel 8 órára hívom össze a nemzetbiztonsági bizottság következő rendes ülését, amelyre négy, az ügyben érintett minisztert is meghívok” – mondta a Narancs.hu-nak Stummer János.

„Évente egy olyan ülést kell tartania a nemzetbiztonsági bizottságnak, amelyen a titkosszolgálatokért felelős miniszterek beszámolnak a végzett munkáról és kérdéseket lehet feltenni neki. Ezt az ülést szeptember 20-ra hívom össze” – mondta Stummer János. Hozzátette: a megjelenés Benkőnek, Szijjártónak és Pintérnek törvényi kötelezettsége, Varga Judit pedig belátása szerint dönthet. „Nincs különösebb illúzióm, miként áll majd a kérdéshez az igazságügy-miniszter” – jegyezte meg.

Szerdán derült ki, hogy egy ellenzéki médiatulajdonost idén is megfigyelhettek a Pegasusszal.