Pénteken születhet döntés a Nagy Imre-emlékmű áthelyezéséről

Pénteken születhet döntés a Nagy Imre-emlékmű áthelyezéséről

Nagy Imre szobra a budapesti Kossuth tér sarkánál

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénteken hozhat döntést a budapesti Vértanúk terén álló Nagy Imre-emlékmű esetleges áthelyezéséről a Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottság (KNEB) – közölte az Országgyűlés kulturális bizottságának keddi ülésén a Kossuth tér megújítását célzó Steindl Imre Program (SIP) vezetője.

Az MTI által is idézett Wachsler Tamás a SIP jelenleg zajló és tervezett projektjeiről beszámolva többek között elmondta: rövidesen indul az Agrárminisztérium épületének rekonstrukciója, az Alkotmány utca torkolatában pedig a Nemzeti Összetartozás Emlékhelye épülhet fel 2020-ig.

A Nagy Imre-emlékmű áthelyezéséről a NEB pénteki ülésén születhet döntés – jelezte képviselői kérdésre Wachsler Tamás, hozzátéve: előterjesztése szerint a Jászai Mari téren álló medence helyére kerülne az alkotás.

„Megölték, elkaparták, most a szobrát helyezik át" - Magyar Hang

A Nagy Imre-szobor áthelyezése nem sokban különbözik attól, mintha letakarnák vagy teljesen eltüntetnék – véli Mélyi József művészettörténész.