Péntekre állhat fel az Index új stábja

Péntekre állhat fel az Index új stábja

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A korábbi 90-100 főhöz képest sokkal kisebb stábbal, 30-40 emberrel indulhat majd az Index új szerkesztősége – tudta meg a Magyar Hang. Információink szerint az új csapat várhatóan péntekre áll fel, vagyis szinte az utolsó pillanatban, ugyanis úgy tudjuk, az indexesek nagy részének augusztus 31-én jár le a felmondási ideje.

Egy, a toborzási folyamatra rálátó forrás szerint a technikai stáb már felállt, ami pedig az újságírókat illeti, főleg a szakmából keresnek embereket a laphoz. Míg a toborzókban az nem merült fel, hogy például a Magyar Nemzettől igazoljanak újságírót, az sokkal inkább, hogy a felmondott indexesek közül próbáljanak több embert is maradásra bírni. Utóbbit egy volt indexes is megerősítette a Magyar Hangnak, aki úgy fogalmazott, hogy a távozók közül sokan kaptak különböző, „jobbnál jobb ajánlatokat”, ám ezekre mindenki nemet mondott tudomása szerint.

Egy forrás a Magyar Hangnak úgy fogalmazott, az új Index hangvétele nem a NER kötelékén belüliekéhez lesz hasonló, de azért a holdudvarhoz fog tartozni. Vagyis annak nem látnák értelmét, hogy egy újabb Origót csináljanak a lapból. Egyébként jelen állás szerint az olyan aloldalak, mint a Totalcar vagy a Femina, maradnak az Indexnél.

A Média1 hétfőn több újságírót is megnevezett, akinek értesülésük szerint már a beléptetését is megkezdték. Így a portál szerint érkezik Víg György (NLC, Óbudai Anziksz), Kovács Róbert (korábban Magyar Narancs), Ilku Miklós (Nemzeti Sport), Huber Tamás (Nemzeti Sport Online), Antalics Ádám (Origo sport rovat), Szőcs László (Népszabadság, Napi Gazdaság, Magyar Idők, Magyar Nemzet), Buzna Viktor (legutóbb Klasszik Rádió) és Isza Ferenc, a Blikk volt fotósa.

A Média1 úgy értesült, hogy Veliczky Judit rádiós újságíró neve is komolyan felmerült, aki három héttel ezelőtt cigányozós Facebook-posztot publikált nyilvánosan Orbán Viktor miniszterelnökről, de az ő belépése jelenleg bizonytalan.

Szintén a Média1 tudta meg, hogy Szombathy Pál felkérte egyik helyettesének az annak idején még nem kormánypárti befolyásolás alatt lévő HírTV volt belpolitikai főszerkesztőjét. D. Bányász Gergőt. A portál szerint a formálódó új stábban még a hétvégén is többen úgy tudták, hogy már igent is mondott. Az érkező indexesek közül többek számára már garancia volt a személye. A Média1 megkeresésére D. Bányász Gergő azonban azt mondta hétfőn, nem sokkal ezelőtt, hogy ugyan valóban tárgyaltak Szombathy Pállal és kapott felkérést főszerkesztő-helyettesi feladatra, de végül hosszas gondolkodás után a „nem” mellett döntött. Marad az Inforádió felelős szerkesztője.

A távozó indexesek közben készülnek az új portál elindítására, melynek még nem lehet tudni a nevét, egyelőre három betűt osztottak meg belőle a Facebook-oldalukon: x, 1 és e.

Az Index korábbi újságírói azt követően mondtak fel júliusban, hogy Bodolai László, az Indexet tulajdonló alapítvány elnöke bizalomvesztésre hivatkozva elbocsátotta Dull Szabolcs főszerkesztőt. Azóta kiderült: a lap főszerkesztője jó eséllyel Szombathy Pál lesz egyik főszerkesztő-helyettese Kitzinger Szonja, aki dolgozott korábban a Magyar Rádiónál és a Figyelőnél is, illetve Balogh Ákos Gergely, a kormánypárti Mandiner hetilap egyik korábbi lapszerkesztője. A hírigazgató pedig a volt infórádiós Fekete-Szalóky Zoltán lesz. Ami az újságírókat illeti, az újonnan érkezők között az NLC-től távozó Hercsel Adél, illetve a korábban Jövő TV-s Szalai Szabolcs neve merült fel először. A Magyar Hang több alkalommal is kereste Bodolai Lászlót a toborzási folyamat kapcsán, ám nem kívánt nyilatkozni.