Pénzmosással és költségvetési csalással gyanúsítják a Magyar Pünkösdi Egyház szociális intézményének vezetőit

 Pénzmosással és költségvetési csalással gyanúsítják a Magyar Pünkösdi Egyház szociális intézményének vezetőit

Fotó: Unsplash/rawpixel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gazdasági és pénzügyi visszaélések miatt letartóztatták a Magyar Pünkösdi Egyházhoz tartozó, békéscsabai központú Közösségi Misszió két ügyvezetőjét – erősítette meg a Magyarnarancs.hu információit a Békés Megyei Főügyészség.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette, különösen jelentős értékre, bűnszervezetben elkövetett pénzmosás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt hallgatott ki két személyt gyanúsítottként. 

A lap szerint április 20-án vették őrizetbe a két – a Békés Megyei Főügyészség által meg nem nevezett – személyt, a három napos őrizet után pedig a Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója mindkét gyanúsított letartóztatását rendelte el, legfeljebb 1 hónapi időtartamra.

A letartóztatás elrendelésére azért került sor, mert fennáll a szökésnek, elrejtőzésnek, továbbá a tanúk befolyásolásának, a bizonyítékok elrejtésének, valamint a bűnismétlésnek a veszélye – ismertette a vádhatóság a lappal.