Péterfalvi Attila vizsgálja az oltáskáoszt

Péterfalvi Attila vizsgálja az oltáskáoszt

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke átveszi a kinevezését Áder János köztársasági elnöktől a Sándor-palotában 2020. október 28-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A múlt heti oltáskáosz után egy magánszemély beadvánnyal fordult a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz, Péterfalvi Attila elnök pedig vizsgálatot indított – tudta meg a Népszava a hivatal vezetőjétől.

„A hírek alapján valószínűsíthető, hogy valamilyen hiba csúszott a rendszerbe” – mondta, de a vizsgálat lezárultáig ennél bővebben nem szeretné kommentálni az eseményeket.

A 64 éves Péterfalvi Attilát már beoltották. „A Pfizer-vakcinát kaptam, de senki ne higgye, hogy ez valamiféle kivételezés. Olyan betegségem van, hogy nem is kaphattam mást” – mondta.

Az adatvédelmi hatóság elnökekeként nem lenne ellenére, ha a kormány – amennyiben az emberek hajlandósága nem érné el a kellő mértéket – kötelezővé tenné az oltást Magyarországon, magánemberként pedig kifejezetten támogatná.

Azzal kapcsolatban, hogy a kormány döntése értelmében a tervezett oltási igazolványban nem szerepel majd, hogy ki milyen vakcinát kap, azt mondta, hogy az oltáskor kapott papírnak köszönhetően ezt szükség esetén mindenki igazolni tudja.

Ismert, 74 ezer ember beoltását tervezték hétvégén az oltópontokon az AstraZeneca-vakcinával, ám csütörtökön többeket lakóhelyüktől távoli helyre hívtak sms-ben, illetve olyanok is kaptak üzenetet, akiket már beoltottak. Erre néhány órás bizonytalanság után lefújták az egész akciót, ám a megjelenteket mégis beoltották az oltópontokat, köztük olyanokat is, akik nem kaptak meghívást.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Ki lesz a nyerő? – Magyar Hang-ajánló

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Árnyék podcast – Bántalmaz a kormányom