Péterffy Attila: 7 milliárdos plusz helyett 23 milliárdos mínusz Pécsett

Péterffy Attila: 7 milliárdos plusz helyett 23 milliárdos mínusz Pécsett

Péterffy Attila (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

18 milliárdos hitelállomány és majdnem 5 milliárdos működési hiány – Pécs fideszes vezetése csődközeli helyzetben hagyta a várost a demokratikus erőkre, miközben ennek ellenkezőjét kommunikálták. Azonnali intézkedéseket hoztam, de a 23 milliárd forintos konszolidált adósság ledolgozása kemény munka lesz – közölte a 24.hu-val Péterffy Attila.

Pécs új polgármestere a hírportálnak azt írta, elődje, a fideszes Páva Zsolt múlt héten még azt mondta, 7 milliárd forint megtakarítással adta át a várost, de a polgármesteri hivatal pénzügyi főosztályának összesítése szerint az önkormányzatnak és a gazdasági társaságainak teljes hitelállománya szeptember 30-án 18,2 milliárd forint volt, amiről Páva végig mélyen hallgatott.

„A helyzet válságos, megoldására azonnali intézkedéseket hoztam, ahhoz hasonlókat, mint amivel megtiltottam az önkormányzati cégek vezetőinek az átadás-átvétel időszakára új kötelezettségek vállalását”

– közölte Péterffy.

A polgármester azt írta, hétfőn levélben fordult az önkormányzati intézmények vezetőihez, és határozottan megtiltotta új kötelezettségek vállalását és újabb tételek lehívását a keretszerződésekből az engedélye nélkül. Kedden újabb levélben fordult az intézményvezetőkhöz, amiben tájékoztatta őket az intézményük pénzügyi helyzetéről, és intézkedési tervet kért tőlük a konszolidációra.

Péterffy Attila szerint ha a Fidesz továbbra is tagadná a csődközeli helyzetet, azonnal törvényességi felülvizsgálatot kér a kormányhivataltól, hogy mondja ki az állami szerv, ezek a számok valósak.