Petíciót indít a DK a szabad vakcinaválasztásért

Petíciót indít a DK a szabad vakcinaválasztásért

Orosz fejlesztésû Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyag (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórházban 2021. február 20-án (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az embereknek muszáj tisztán látni, muszáj jól informáltnak lenni, az pedig nem segít, ha a kormány tagjai összevissza beszélnek, egymásnak ellentmondó információkat közölnek, aszerint, hogy éppen milyen hangulatban keltek fel. A Demokratikus Koalíció ezért petíciót indít a szabad vakcinaválasztásért.

Arató Gergely vasárnap azt követelte, a kormány tegye lehetővé, hogy az emberek eldönthessék, milyen készítménnyel szeretnék beoltatni magukat. – A 133 bátor ember pedig nyugodtan adassa be magának az Európai Gyógyszerügynökség által nem engedélyezett, ellenőrizetlen kínai vakcinát, ha annyira bíznak benne – tette hozzá.

Az ellenzéki párt – mint közölték – oltáspárti, felelősen gondolkodó szervezetként veszélyesnek és felelőtlennek tartja, amit a kormány a koronavírus elleni védőoltás és a különböző gyártású vakcinák kapcsán művel. Követhetetlen, hogy éppen mi a hivatalos protokoll, van-e szabad vakcinaválasztás, mert annyi, egymásnak ellentmondó információ hangzott már el a fideszes politikusok szájából, amivel nem csak az oltási kedvet csökkentik, de ezáltal a normális élet újraindulását is veszélyeztetik. 

A Fidesz erre ezt reagálta, hogy a „Gyurcsány-lista pártjai oltásellenesek, most ismét bizonyították, hogy a hatalom megszerzése érdekében mindenre képesek”. A kormánypárt szerint az ellenzéknek nem számít, hogy „a járvány alatt oltás hiányában emberek halnak meg, ők ennek ellenére a vakcinák ellen keltenek bizalmatlanságot, így folytatva halálkampányukat”.